• Nova York tanca una setmana les escoles per l'augment de casos de Covid-19

  Últimes notícies | 19/11/2020 09:29
  À Punt NTC
  Dos estudiants ixen d'una escola de Nova York, als Estats Units

  Dos estudiants ixen aquest dimecres d'una escola de Nova York, als Estats Units / Brendan McDermid (Reuters)

  L'alcalde de Nova York, Bill de Blasio, ha anunciat que la ciutat dels gratacels, que té el districte educatiu més gran dels Estats Units, tancarà les escoles a partir d'aquest dijous per “precaució” a causa de l'augment de casos de Covid-19. Les escoles no reobriran fins després de la festivitat d'Acció de Gràcies, que se celebra dijous que ve, 26 de novembre.

  Nova York ha aconseguit un 3% de positivitat en un prorrateig de set dies, el límit establit per a tirar marxa arrere a l'obertura híbrida de les escoles, per la qual cosa els centres estaran tancats. “Hem de lluitar contra la segona onada de Covid-19”, ha agregat l'alcalde.

  El director del sistema d'ensenyament públic novaiorqués, Richard Carranza, ha informat que les classes “continuaran de manera remota fins a pròxim avís” i que els alumnes que assistien una part de la setmana als centres hauran de fer una “transició”.

  El titular d'Educació local ha dit a les famílies que els directors de les escoles es posaran en contacte de pressa amb elles i que la ciutat oferirà “suport amb els dispositius electrònics –la ciutat n’ha encarregat 100.000– i consells sobre l'ensenyament remot”, a més de menjars gratuïts per a tots els estudiants.

  El sistema educatiu públic de Nova York acull més d'un milió d'alumnes, dels quals un terç aproximadament estaven inscrits en el programa híbrid, combinant assistència presencial a classe diversos dies a la setmana amb classes virtuals.

  Més d'11,5 milions de contagis als Estats Units


  Els Estats Units ha aconseguit la xifra d'11,5 milions de casos confirmats de coronavirus i ha superat els 250.180 morts. Quant a contagis, Texas en suma 1.078.875, a este estat el segueix Califòrnia amb 1.059.336, tercer és Florida amb 905.248, Illinois és quart amb 606.771 i Nova York cinqué amb 574.072. Malgrat que Nova York ja no és l'estat amb el nombre de contagis més elevat, sí que segueix com el més colpejat quant a morts als Estats Units amb 34.187.