• Oltra diu que el Consell només va aprovar un reglament genèric de l'IVF

  Notícies Política | 12/07/2019 16:55
  À Punt NTC
  El president de la Generalitat, Ximo Puig, aquest divendres

  El president de la Generalitat, Ximo Puig, aquest divendres

  La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha afirmat aquest divendres que el govern valencià "no ha aprovat cap operació mai" de l'Institut Valencià de Finances (IVF) sinó el reglament genèric d'aquesta entitat, amb el qual "difícilment pot haver-hi conflicte d'interessos". Així, ha assegurat que el president de la Generalitat, Ximo Puig, els ha donat totes les explicacions i està disposat a comparéixer en les Corts per a donar-les també a l'oposició.

  Així s'ha pronunciat Oltra sobre l'operació financera de l'IVF amb el quitament del 70% del deute del Grupo Zeta d'1,3 milions d'euros que va beneficiar el diari El Periódico Mediterráneo, en què Ximo Puig té accions valorades en més de 177.000 euros. Una qüestió per la qual PP i Ciutadans han demanat que el president' acudisca a les Corts

  Per tant, i com a portaveu, ha subratllat que l'única valoració que fa és "màxima transparència" i el rellevant és que "s'estan donant i es donaran totes les explicacions perquè es puguen aclarir tots els dubtes".

  Per la seua banda, Ximo Puig ha indicat que "més transparència, és impossible" en un cas en què veu un clar "interés mediàtic i polític" per a desgastar-lo. "En tot moment se sabia que aquestes accions existien amb una participació limitada, i no he participat en consells d'administració, ni en juntes generals", ha remarcat.