Ontinyent crea la marca Tèxtil Ontinyent per al clúster de tèxtil sanitari

Aquest és el segell de qualitat que acompanyarà el material confeccionat per les empreses de l'associació Ateval.

Mascaretes amb la marca Tèxtil Ontinyent
Mascaretes amb la marca Tèxtil Ontinyent / Ajuntament d'Ontinyent

L'Ajuntament d'Ontinyent ha etiquetat les primeres 40.000 mascaretes amb la marca Tèxtil Ontinyent, el segell de qualitat que acompanyarà el clúster industrial del tèxtil sanitari que aquest dijous s'ha presentat.

El consistori i l'Associació Tèxtil Valenciana (Ateval) han firmat un conveni per dos anys i un import global de 300.000 euros que té com a objectiu ajudar les fàbriques tèxtils i de productes afins de la ciutat a reorientar la producció cap al creixent negoci de les mascaretes, els EPI i la indústria auxiliar.

“Havíem parat la producció habitual per falta de comandes, però la fabricació de mascaretes reutilitzables ens ha permés traure de l'expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) desenes de treballadors”, ha assegurat Càndid Penalba, president d'Ateval i propietari de Cotopur, una de les primeres empreses que s'ha passat a confeccionar mascaretes i bates sanitàries.

D'aquesta manera, empreses tèxtils centrades fins abans de la crisi en la fabricació de mantes, tapisseries, cobertors o fundes de sofàs “han resistit el colp a força de fabricar material sanitari”. Ara, a més, amb la creació del clúster obtindran ajudes directes d'Ontinyent per a la certificació i homologació de productes, assessorament i formació, i coneixeran més de prop el món tèxtil sanitari visitant la Fira Internacional Mèdica de Düsseldorf.

També et pot interessar

stats