• VÍDEO | Gloria provoca les hores més crítiques dilluns de matí

  L'oratge Previsió | 20/01/2020 09:46
  À Punt Oratge  La borrasca Gloria ens colpeja de ple, amb ràfegues de vent de fins a 120 km/h, ones superiors als sis metres, pluges abundants i neu en cotes baixes. Estem en les hores més fortes del temporal, que s'esperen fins al migdia. La cota de neu ha baixat als 500 metres, i el temporal marítim serà especialment fort al litoral sud del golf de València, amb ones de set a huit metres. Pel que fa al vent, s'esperen ràfegues huracanades, de fins a 130 km/h. Les pluges seran generals i molt abundants a les comarques del sud de València i nord d'Alacant.

  A partir del migdia, la cota de neu anirà pujant i dilluns de vesprada se situarà al voltant dels mil metres. El vent afluixarà i el temporal marítim anirà a la baixa. Avançada la vesprada, les precipitacions s'intensificaran al nord. Les temperatures es mantindran molt baixes.  Dimarts continuarem amb pluges generals; les més abundants cauran al nord. Atenció a les acumulacions de neu per damunt dels 1.200 metres. El vent girarà a llevant i xaloc, i continuarà bufant amb ràfegues fortes, sobretot al litoral de Castelló, però ja res a veure amb la situació de dilluns. Es mantindrà el temporal marítim, amb ones de tres a quatre metres. Les temperatures es recuperaran lleugerament. 


  Dimecres encara plourà al nord, amb una cota de neu entre 1.200 i 1.400 metres. El vent de gregal bufarà moderat i les temperatures es mantindran sense molts canvis. Tot indica que a partir de dijous donarem per acabat l'episodi de pluges fortes i temporal marítim.