• Negatiu en les 170 noves proves efectuades en l’empresa de Rafelbunyol amb 6 contagiats

  Últimes notícies | l’ Horta | 23/06/2020 20:56
  À Punt NTC
  Imatge de l'empresa afectada

  Imatge de l'empresa afectada / Efe.

  Les 170 noves proves PCR efectuades aquesta vesprada en l’empresa càrnia de Rafelbunyol que compta amb sis casos de coronavirus han donat negatiu, segons han informat fonts de l’empresa a À Punt Notícies.

  Aquest dimarts al matí s'ha sabut que sis persones han donat positiu per Covid-19 a l'empresa càrnia Uvesa de Rafelbunyol (Horta Nord), que es dedica al processament de productes derivats de pollastres i conills. La detecció dels casos s’ha fet després de la realització de proves a un terç de la plantilla, que té un total de 600 treballadors i treballadores. Les persones es troben aïllades a casa i són asimptomàtiques, segons ha assenyalat l’alcalde de la ciutat, Fran López, en una entrevista en Les notícies del matí.

  El primer edil ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat i ha assegurat que els casos estan controlats i que la Conselleria de Sanitat ha posat en marxa les mesures adients perquè no vaja a més. “El que ha passat ha de fer reflexionar sobre la importància de continuar mantenint les normes de seguretat i higiene, perquè el virus continua”, ha declarat l’alcalde.

  López també ha ressaltat l’actitud “exemplar” del municipi durant la pandèmia i ha destacat que “només hi ha hagut onze casos” i que “s’ha complit molt bé amb les normes”. Així mateix, ha destacat que no hi ha hagut casos a residències, perquè “es van posar en marxa protocols molt prompte”.


  Onze rebrots actius a Espanya


  Els casos de Rafelbunyol s'unixen als altres actius en diferents punts d'Espanya. El més preocupant és el d'Osca, que té l'origen en els treballadors temporers de recollida de fruita i que ha obligat tres comarques a retrocedir a la fase 2. Es tracta de la primera marxa arrere a Espanya des de l'entrada a la nova normalitat. Per la seua banda, el brot de Galícia deixa un centenar de persones en quarantena.