• Un any sense la veu de Montserrat Caballé

  Notícies Cultura | 06/10/2019 12:40
  À Punt NTC

  Aquest diumenge, 6 d'octubre, es compleix un any de la mort de la reconeguda cantant lírica Montserrat Caballé. Durant aquest temps, s'han succeït els homenatges pòstums en reconeixement a la seua persona i a una extraordinària carrera professional que durarà per sempre en el record dels aficionats i aficionades a la òpera de tot el món. 

  A Barcelona, se li va entregar la Medalla d'Or de la ciutat a títol pòstum i el PSC va demanar que se li dedique un carrer al costat d'un altre amb el nom de Freddie Mercury, en record de la interpretació conjunta que feren de l'himne Barcelona

  Des de la seua desaparició, moltes personalitats del món de l'òpera l'han recordada amb veneració. Com la seua amiga Teresa Berganza que deia que "ha deixat un silenci que fa mal, però la seua veu seguirà emocionant les pròximes generacions". O el director Zubin Mehta que va dir que mai podrà oblidar "cap" de les actuacions que van compartir.

  En el primer aniversari de la seua mort, el nou director artístic del Gran Teatre del Liceu, Víctor García de Gomar, ha volgut tindre un "record especial" per a la "nostra soprano més internacional" que "ens va regalar nits i nits irrepetibles". 


  Montserrat Caballé va nàixer al barri barceloní de Gràcia el 12 d'abril de 1933. Va ser la cantant espanyola d'òpera més internacional, admirada tant per la seua qualitat vocal com pel seu domini de la tècnica. 

  Durant els més de cinquanta anys de carrera, va interpretar centenars d'òperes als principals teatres del món. Es va convertir en un referent en el món de la lírica juntament amb altres mites com Maria Callas, Joan Sutherland o Renata Tebaldi.