Un projecte europeu vol posar fi als residus en el Mediterrani

La Universitat de València és una de les institucions participants en aquest projecte pilot

Presentació d’Interreg Medsealitter a Dénia.
Presentació d’Interreg Medsealitter a Dénia.

L’Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva de la Universitat de València ha participat en un projecte europeu per al mostreig i quantificació dels fems marins al Mediterrani. 

L’objectiu és desenvolupar, provar i aplicar protocols eficients i rendibles per a analitzar i gestionar l’impacte del fem en la biodiversitat marina. Es tracta d’un projecte pilot, implementat en quatre països: Itàlia, França, Espanya i Grècia.

Els resultats es tradueixen en un protocol estandarditzat comú orientat a enfortir l’efectivitat dels plans de maneig en àrees marines protegides, a través de la coordinació de les mesures de conservació entre àrees marines limítrofes. Així mateix, es promouen solucions efectives a l’impacte del fem marí en la biodiversitat de la conca mediterrània.

El mar Mediterrani és un dels punts calents de biodiversitat del món, però també és un dels mars més contaminats. Ací, més de 260 espècies ingereixen fem marí, és a dir residus plàstics, línies de monofilament, goma i paper d’alumini. El problema afecta particularment els peixos, cetacis i tortugues marines.

També et pot interessar

stats