• VÍDEO | Bonig recomana a la Comunitat de Madrid i al Govern d’Espanya que “comencen a gestionar conjuntament”

  Últimes notícies | 26/09/2020 13:06
  À Punt NTC

  Isabel Bonig en el programa À la Ventura

  El Butlletí Oficial de la Comunitat de Madrid ha publicat aquest dissabte les noves restriccions de mobilitat que afectaran des del dilluns huit noves zones bàsiques de salut i que es posen en marxa per a tractar de frenar l'avanç exponencial dels contagis a la ciutat.

  Unes mesures que afectaran 45 zones on viuen actualment 1.025.574 madrilenys, un 15,4% de la població total de la regió. La decisió del govern autonòmic és, no obstant això, insuficient per al ministre de Sanitat, Salvador Illa, qui ha insistit en la necessitat d’aplicar restriccions a la mobilitat al conjunt de la capital d'Espanya i ha demanat a la Comunitat de Madrid que revise les seues decisions.


  Infografia amb les zones bàsiques de salut afectades per les restriccions / EFE

  En relació amb la polèmica generada entre el govern autonòmic i estatal, es va pronunciar la presidenta del Partit Popular a la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, durant l’entrevista en el programa A la Ventura, el passat divendres. “Crec que no és bona eixa imatge”, va lamentar la síndica popular, qui va afegir: “jo li recomanaria tant al govern de Madrid, però sobretot també al president del govern, que deixen la política d’una banda i que comencen a gestionar conjuntament”.

  La presidenta del PP valencià també ha reconegut en el plató d’A la Ventura que el govern de la popular Isabel Díaz Ayuso “ha fet coses malament” i que en certes qüestions de la gestió de la crisi sanitària s’han donat “millors solucions” a la Comunitat Valenciana, tot i que recalca que Madrid ha patit les conseqüències de ser la capital d’Espanya.

  Quines mesures s’apliquen a les zones afectades  Interior d'un establiment d'hostaleria al barri madrileny de Vallecas, una de les zones afectades per les restriccions / Reuters

  Es restringeix l'entrada i eixida de persones excepte per a acudir a centres, serveis i establiments sanitaris; per a complir amb obligacions laborals, professionals, empresarials o legals; per a assistir a centres docents i educatius; per a tornar a la residència habitual, per a la cura de persones dependents o per a desplaçar-se a entitats financeres i d'assegurances.

  A més, cap establiment comercial podrà superar el cinquanta per cent de l'aforament permés i tindran com a hora de tancament la legalment autoritzada, sense poder superar en cap cas les 22:00 hores. Són una excepció els establiments farmacèutics, metges, veterinaris, de combustible per a l'automoció i altres considerats essencials.