• VÍDEO | La suecana Carmen Piera, una de les pioneres de l'oftalmologia

    Últimes notícies | 13/01/2021 21:17
    À Punt NTC

    La metgessa dels ulls. Així anomenaven sovint Carmen Piera, la primera universitària que va tindre la ciutat de Sueca. L’oftalmòloga, que es considera una de les primeres dones especialitzades en aquesta modalitat de la medicina, va nàixer el 1918. Ara, un projecte conjunt de les germanes Rosa i Manola Roig (escriptora i artista visual respectivament) vol reconstruir la seua història i retre-li homenatge.

    Carmen Piera va salvar els ulls de molts pacients amb tracoma, una malaltia associada a la misèria. És una figura rellevant que les germanes Roig volen rescatar i donar a conéixer. “La idea és construir una biografia tan completa com siga possible des de la perspectiva, no tant de la història, sinó de la divulgació”, conten a À Punt NTC.

    Per això, qualsevol ajuda és bona. Amb la col·laboració de la família de Carmen Piera, l’Ajuntament de Sueca i els testimonis que arriben al correu projectecarmenpiera@gmail.com, les germanes Roig esperen prendre el fil de la història de la metgessa dels ulls i descobrir tota la seua història.