• VÍDEO | Cultius que creixen en l’aigua revolucionen l’agricultura del Baix Maestrat

  Últimes notícies | el Baix Maestrat | 14/12/2020 21:12
  À Punt NTC

  Verdures que no arrelen a la terra, sinó que creixen en uns tubs de reg, per on circula l'aigua amb els nutrients que la planta necessita. És el que es coneix com cultiu hidropònic i és el sistema que comencen a implantar alguns llauradors del Baix Maestrat. L'estalvi d'aigua i el creixement més ràpid de la planta són alguns dels avantatges que animen els agricultors a adoptar aquesta tècnica innovadora.

  Jordi Anguera és un d'ells, està fent els primers passos en el cultiu hidropònic. Detalla a À Punt que amb aquest sistema es pot reduir fins a un 90% el consum d'aigua, a més la planta creix fins a un mes més ràpid i d'una forma més sana, perquè, com que no arrela a la terra, està lliure de químics. Amb el sistema hidropònic s'eviten també nombroses malalties que s'originen pel contacte de la planta amb la terra.

  Aquestes circumstàncies aporten major rendibilitat al llaurador, no sols per l'estalvi en aigua o fitosanitaris, sinó perquè la planta es pot comercialitzar abans del final del cicle, un fet que valoren especialment els restauradors, perquè permet que les verdures es puguen mesclar millor, aguanten més temps en bon estat o resulten més cruixents.

  A més de tots aquests avantatges, els cultius hidropònics són més sostenibles i es poden cultivar fora de temporada.