• VÍDEO | Crema una nau a Tavernes Blanques on viuen vora 30 migrants

  Últimes notícies | 13/01/2021 23:07
  À Punt NTC

  El Consorci Provincial de Bombers de València ha comunicat aquest dimecres que s’ha declarat un incendi en una antiga vaqueria abandonada de Tavernes Blanques (Horta Nord) al voltant del migdia. A hores d’ara els bombers ja han extingit el foc. També han explicat que, en el moment de l’incendi, no hi havia cap persona a l’antiga fàbrica.

  La nau industrial, contigua al cementeri, està actualment abandonada. Per a extingir el foc, el consorci ha enviat efectius de Paterna, Montcada i Burjassot. Malgrat que no hi havia gent en el moment en què es declarà el foc, les mateixes fonts han confirmat que a l’interior sol dormir gent sense sostre. Els ocupants d'aquesta nau solen treballar com a temporers al camp, segons ha pogut saber À Punt NTC.

  Hi viuen al voltant de 30 persones sense sostre i migrants


  De fet, un equip d’À Punt NTC es va desplaçar al desembre per a conéixer la realitat de les al voltant de trenta persones sense sostre i migrants que estaven vivint en aquesta antiga vaqueria de Tavernes Blanques. La nau, plena de deixalles, presentava un mal estat, i estava desordenada i plena de roba i objectes diversos.

  En la mateixa notícia es confirmava, a més ,que cada vegada eren més habituals els incendis a la nau on la policia havia d’intervindre. De moment, no obstant això, es desconeix l’origen de l’incendi d’aquest dimecres.

  L’edifici està inclòs en un pla de desenvolupament urbanístic que encara no està desplegat. El desembre passat, l’Ajuntament de Tavernes Blanques estava negociant amb els propietaris del pla per a desbloquejar-lo i resoldre aquesta situació.

  Una situació ja denunciada per la Federació Unió Africana Espanya


  Per a Mohamed Mboirick, coordinador general i portaveu de la Federació Unió Africana Espanya, la situació a l’antiga vaqueria “era previsible”. “Ahir vaig parlar amb la treballadora social de Tavernes Blanques, que em va cridar per a conéixer la situació dels xics algerians que viuen ací. I açò, tard o prompte, havia de passar. Fa mesos que València Acull i la Federació Unió Africana Espanya portem ací aliments, medicaments, el que podem… Afortunadament, no hi ha hagut víctimes”, ha declarat a À Punt NTC.

  El foc, segons ha comunicat la Guàrdia Civil, ha cremat justament la part on estan assentades aquestes persones, però, “afortunadament”, ha precisat Mboirick, no ha arribat a la zona on dormen. Quant a si aquesta nit tornaran a dormir a la nau, el coordinador general i portaveu de la Federació ha contestat que s'imagina que sí. “Si no, on? Si no s’encarreguen les autoritats d’aquest tema, on van aquests xics? És trist, però és la realitat”, ha conclòs.

  D’altra banda, el regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Tavernes Blanques, Jorge Fontestad, ha explicat que de moment no s’han comunicat les causes de l’incendi, encara que “l’acumulació de fem” dins de la nau “ha accelerat el foc i ha fet que fora més viu i causara més danys”. També ha confirmat que no hi ha hagut cap ferit en el moment de l’incendi.