• Les empleades de la neteja es manifesten per impagaments

  Notícies Societat | 25/01/2019 13:26
  À Punt NTC

  Vora 300 treballadores de neteja de 150 col·legis públics valencians s'han concentrat aquest divendres com a protesta pels impagaments que pateixen des de fa ja dos mesos.

  Els sindicats convocants han lamentat que tot i "l'historial" d'impagaments, les empreses Limpiezas Raspeig i Netalia, ambdues de la mateixa propietat, segueixen rebent adjudicacions públiques, i han avançat que estudien la possibilitat d'anar a la vaga. En total, hi ha més de 500 treballadores afectades per aquesta situació.

  María José Cervera, responsable del sector de neteja i seguretat per UGT, ha explicat a À Punt NTC que l'objectiu de la protesta és aconseguir que es rescindisca el contracte a les empreses perquè la situació de precarietat que pateixen és "lamentable". "Són salaris molt precaris i hi ha moltes treballadores que no poden pagar ni la llum ni l'aigua", lamenta. 

  Cervera també ha assenyalat que les treballadores tenen por de represàlies per demanar el que és seu: "L'empresa els diu que seran les últimes a cobrar". Una manera d'actuar que, segons ha denunciat, manté la companyia des que va aconseguir l'adjudicació. 

  Les treballadores demanen solucions a l'administració, ja que l'empresa assegura que no pot efectuar els pagaments perquè la Generalitat no els paga. Per això, exigeixen a la Conselleria d'Educació que prenga mesures o amenacen d'anar a la vaga el pròxim 18 de febrer. A més, el 31 de gener es manifestaran novament davant de la Conselleria d'Educació. 

  La Generalitat assegura que des de l'administració s'està pagant en els terminis establerts i atribueixen els impagaments a un problema de la financera d'aquestes dues empreses. Per això, s'els ha obert un expedient.