• Vora 350 persones a València continuen sense sostre

  Últimes notícies | València | 19/03/2020 10:18
  À Punt NTC
  Isabel Lozano en 'Les notícies del matí'

  Isabel Lozano en 'Les notícies del matí'

  L’Ajuntament de València ha posat en marxa una iniciativa per a assistir les persones sense sostre mentre dure l’estat d’alarma. Cada dia obrirà els poliesportius municipals del Carme, Benicalap i el Cabanyal perquè puguen dutxar-se i arreglar-se. Així mateix, està tractant d’habilitar espais perquè aquestes persones puguen viure davall un sostre fins que passe la pandèmia.
   
  De moment, s’ha aconseguit allotjament per a vora 186 persones, però queden entre 350 i 400 persones sense un lloc on viure. Per a pal·liar aquesta situació, s’ha habilitat la residència de La Petxina, normalment ocupada per esportistes d’elit, per a la gent sense sostre. També s’estudia poder allotjar en poliesportius o en hostals, aquesta última opció més complicada perquè han n’han tancat molts.
   
  Així ho ha explicat en Les notícies del matí Isabel Lozano, coordinadora general de l’àrea de Benestar i Drets Socials: “S’ha de donar resposta a tota la gent que està al carrer; estem pensant cada dia en noves alternatives per a cobrir el 100 per cent de la demanda”. I ha afegit que a més s’estan repartint  bosses diàries de pícnic amb aliments en els poliesportius, en els assentaments, i en atenció de carrer, així com kits de neteja en els poliesportius per a higiene personal.