Cistella ecològica
L'Organització de Consumidors i Usuaris ha posat xifres a l'encariment del menjar 'eco'. Segons un estudi d'aquesta organització el productes 'eco' multipliquen per tres el preu dels productes de marca blanca. Mathies Muñoz ho ha comprovat en 'A la Ventura' comparant dos cistelles de la compra. Quasi el doble ha costat omplir una cistella de la compra 'eco'. Per què? L'Organització de Consumidors i Usuaris apunta alguna de les causes d'aquest encariment:
- L'agricultura ecològica té una menor productivitat perquè necessita més mà d'obra.
- També la ramaderia ecològica necessita més temps de cria.
- I la pesca sostenible és més cara perquè té més cura amb el tipus d'espècie i la zona de pesca.
- En el cas de productes de neteja i cosmètica, l'encariment prové del preu de les matèries primeres no nocives.
- I en tots els casos, s'ha de sumar l'etiqueta de producte ecològic. Esta certificació també té un cost.