La Comunitat Valenciana s’acosta als 2.000 contagis i els 100 morts
En les últimes 24 hores, 25 persones han perdut la vida i s’han registrat 297 nous casos positius de coronavirus.
L’últim balanç d’afectats pel coronavirus a la Comunitat Valenciana deixa 297 nous contagis: 66 a la província d’Alacant, 174 a la de València i 57 a la de Castelló. A més, en les últimes 24 hores s’han registrat 25 víctimes mortals més. Des que va començar la pandèmia han mort 94 persones diagnosticades amb el virus: 7 a Castelló, 37 a València i 50 a Alacant.
D’aquesta manera, la xifra total de positius ascendeix a 1.901: 211 a la província de Castelló, 603 a la d’Alacant i 1.084 a la de València. A més, hi ha tres casos importats de residents de fora de la Comunitat Valenciana.
La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha explicat que hi ha 702 persones hospitalitzades, 80 a la província de Castelló (12 a l’UCI), 246 a la d’Alacant (42 a l’UCI) i 376 a València (84 a l’UCI). A més, 36 persones han rebut l’alta, sis més: 1 a Castelló, 12 a Alacant, i 23 a València.
Així mateix, 378 professionals sanitaris han donat positiu (són la cinquena part de totes les persones infectades al territori), i 7.293 proves han donat negatiu. El telèfon habilitat per la Conselleria de Sanitat Universal ha rebut fins ara 37.200 telefonades i més de 1.640 professionals jubilats o titulats sense plaça s’han inscrit en la borsa de treball activada.
Distribució per edats
Barceló ha detallat per primera vegada quina és la distribució per edats que està registrant la pandèmia a Comunitat Valenciana. Així, el 8% de les persones infectades té entre 10 i 30 anys, el 45% entre 30 i 60 anys, el 33% entre 60 i 80 anys i el 14 % en té més de 80.
11 milions per a la compra de materialprocedent de la Xina
La consellera de Sanitat també ha informat que el material procedent de la Xina que inclou mascaretes, EPI, respiradors i llits i que arribarà en els dos avions llogats per la Generalitat arribarà durant la setmana i es distribuirà amb criteris de necessitats dels diferents departaments assistencials.
Sobre el viatge procedent de la Xina i que s’ha batejat com a “operació ruta de la seda”, Barceló ha informat que s’ha fet “d’acord amb el Ministeri de Sanitat i que aquest no ha impedit compres de les diferents comunitats autònomes i ha informat en tot moment de la compra centralitzada feta a proveïdors espanyols i d’altres països de la UE”. La consellera ha afegit que l’operació s’ha fet “gràcies a l’aportació d’un empresari xinés amb fort arrelament a la Comunitat Valenciana, que té un import d’11 milions d’euros i que la despesa l’ha feta la Generalitat”.
Situació a les residències de majors
Respecte a la situació de les residències de gent major, Barceló ha explicat que l’UME intervindrà amb desinfeccions fora i dins dels centres en aquells casos en què es detecten positius per coronavirus. Pel que fa a la residència DomusVi d’Alcoi, la consellera ha explicat que “se segueix investigant l’inici del focus. En el cas d’aquesta residència i la de Torrent estan intervingudes per la Conselleria i amb professionals de la sanitat pública.
Barceló també ha explicat que la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, està fent un seguiment de totes les residències i ha ordenat la inspecció de totes elles per a garantir el compliment de les mesures d’higiene i seguretat”.