Experts recomanen seguir rutines per a poder agafar el son durant el confinament
Alerten que una de les conseqüències derivades de l'estat d'alarma, pels efectes que genera en l'organisme, és l'insomni.
L'estat d'alarma està generant una situació sense precedents en la societat actual. Les persones estan patint en primera persona els efectes que genera en el cos, derivats principalment dels canvis en les rutines, i un dels que més preocupa és el trastorn del son.
El metge especialista en trastorn del son de l'Hospital 9 d'Octubre de València, Antonio Benetó, atribueix aquest problema a la reacció adaptativa del cos. Segons ha explicat en Les notícies del matí, aquesta resposta de l'organisme genera que, davant d’una situació d'amenaça per a la salut i per a l'economia, i a causa de l'aïllament i confinament al qual estem sotmesos, es crea un augment de la vigilància sobre l'entorn. Aquesta situació provoca que l'organisme estiga més alerta, durant més hores al dia i, per tant, l'insomni i la disminució de la qualitat del son es faça patent.
Benetó ha indicat que, per a intentar evitar l'insomni, el millor és ocupar la vida diària amb unes activitats rutinàries que combinen tota classe d'exercicis. Per exemple activitats físiques, mentals i de socialització amb altres persones, encara que siga de manera virtual.
L'expert també ha desaconsellat un ús excessiu de les pantalles de mòbil, televisió o ordinador, perquè poden augmentar l'estat de vigilància. Recomana també, sobretot, intentar no recórrer a fàrmacs per agafar el son perquè poden ser contraproduents de cara al futur.