Directes
Ara en la televisió
BON DIA COMUNITAT VALENCIANA

Repunten les defuncions i el personal sanitari contagiat a la Comunitat Valenciana

En les últimes 24 hores han mort 56 persones, la xifra més alta fins ara, i s’han registrat 414 nous casos i 40 altes.

VÍDEO | Repunten les defuncions i el personal sanitari contagiat a la Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana anota un repunt de defuncions i personal sanitari que ha donat positiu en coronavirus. Una jornada més, el punt més negatiu del balanç diari que fa públic la Conselleria de Sanitat el posen les noves morts, que augmenten un 16,5% respecte a la jornada anterior i pràcticament es dupliquen (56 front a 29). Són la conseqüència de l’escenari de contagis que deixava la pandèmia fa aproximadament dues setmanes. Quasi la tercera part de les noves defuncions (17) corresponen a persones majors residents en geriàtrics valencians. Des que va començar la crisi han perdut la vida 395 persones diagnosticades amb el virus: 42 a Castelló, 186 a València i 167 a Alacant.

Tot i això, la corba de contagi continua aplanant-se, a poc a poc. Els casos nous augmenten cada dia, però no són increments significatius. L’últim balanç deixa 414 positius més, un 7,5% més que dimarts: 152 a la província d’Alacant, 215 a la de València i 47 a la de Castelló. La xifra total de casos ascendeix a 5.922 (660 a Castelló, 3.089 a València i 2.173 a Alacant).

Com a nota positiva, en les últimes hores 24 hores han rebut l’alta 40 pacients i ja són 240 les persones que s’han recuperat del virus des de l’inici de la pandèmia: 9 a Castelló, 62 a Alacant i 169 a València. Les altes, de fet, compensen els nous ingressos en hospitals, per la qual cosa de dimarts a dimecres es manté la xifra d’hospitalitzacions. La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha explicat que hi ha 2.189 persones hospitalitzades, 365 ingressades en una unitat de cures intesives (UCI). D’aquestes, 213 són de la província de Castelló (40 a l’UCI), 792 de la d’Alacant (133 a l’UCI) i 1.184 de la de València (192 a l’UCI). Segons les dades que ha donat la consellera, la pressió sobre les UCI valencianes no creix significativament.

Així mateix, 1.001 professionals sanitaris han donat positiu, 121 a Castelló, 428 a Alacant i 452 a València. L'augment de personal contagiat respecte a la jornada de dimarts és del 12,2%.

D'altra banda, 16.132 proves han donat negatiu. Fins ara, 2.140 professionals s’han inscrit en la borsa específica creada per la Conselleria de Sanitat.

80 residències afectades

Pel que fa a l’afectació de la pandèmia a les residències per a persones majors, ja són 80 les que presenten casos positius amb diferents graus d’afectació. 8 estan a Castelló, 20 a Alacant i 52 a València. Hi ha 459 residents que han donat positiu en la Covid-19 i, a més, hi ha 150 treballadors contagiats. Fins ara han mort 98 persones residents i hi ha set residències en situació de “vigilància activa” per part de la Conselleria.

Respecte a la situació de les residències, Barceló ha destacat que “són un punt crític”, ja que hi viuen persones majors i amb múltiples patologies prèvies. “Cal prendre mesures per aïllar les persones sanes de les infectades per a trencar la cadena de contagis, encara que en algunes residències no és possible aïllar de manera total les persones”. A més, ha anunciat que aquesta vesprada es tancarà un protocol per a mantindre aquesta separació amb la creació d’espais atesos específicament per a les persones amb la Covid-19.

Nou protocol de comunicació

D’altra banda, la consellera ha explicat que en les pròximes hores es posarà en marxa el protocol de comunicació creat per a persones amb coronavirus i el seu entorn: entre familiars i malalts i també entre familiars i professionals sanitaris. Segons ha dit, “la comunicació en aquestes dues direccions forma part de les cures i és essencial per a la recuperació de persones malaltes”.

El nou protocol de comunicació funcionarà per a les persones que no tenen accés a dispositius tecnològics. Es designarà un únic portaveu de la família que serà referència per a l’equip sanitari i es fixarà un horari i una freqüència de telefonades a eixe portaveu familiar per a informar-lo sobre l’estat general de la persona malalta. A més, a través del servei d’atenció al pacient s’establirà un canal per a fer arribar els objectes personals que puguen necessitar a les persones malaltes.

També et pot interessar