• Morella presenta la restauració de la Porta dels Apòstols

  Notícies Cultura | els Ports | 14/08/2019 11:35
  À Punt NTC

  Tots els secrets de la restauració de la Porta dels Apòstols de la Basílica de Morella quedaran aquesta nit al descobert. En un acte que se celebra a partir de les 22:30 hores, es mostraran les diferències entre l’estat de la façana de l’església abans i després de la restauració. 

  La directora del projecte, Gemma Contreras, que és també la subdirectora de l'Institut Valencià de Conservació, Restauració i Investigació (IVCR i), ha explicat en Les notícies del matí que les tasques han consistit en la consolidació de la policromia, que estava separada de la pedra, i la neteja de les pedres de la façana. 

  Els treballs d'investigació i restauració, que han tingut un pressupost d'un milió d'euros, han merescut el prestigiós Premi Europa Nostra. Un guardó, segons Contreras, que ha convertit l'institut en un centre de referència internacional. 

  La representant de l'equip de restauradors ha destacat el valor de la Basílica de Morella, que compta amb les escultures gòtiques més antigues de la Comunitat Valenciana i una original iconografia en el timpà.