Contactes sense acord per a la formació de govern a Madrid i Múrcia

Pablo Casado i Santiago Abascal mantenen una reunió en clau regional en què ha declinat participar-hi Albert Rivera.

D'esquerra a dreta, Pablo Casado (PP), Albert Rivera (Cs) i Santiago Abascal (Vox)
D'esquerra a dreta, Pablo Casado (PP), Albert Rivera (Cs) i Santiago Abascal (Vox) / Efe

Els presidents del PP, Pablo Casado, i de Vox, Santiago Abascal, han mantingut una reunió al Congrés, a petició del segon, per a buscar alguna via d’acord per als governs autonòmics de Madrid i Múrcia. El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha declinat participar en aquesta trobada i ha delegat les negociacions en els representants de la formació en l’àmbit regional.

Els vots dels tres partits són imprescindibles per a investir els candidats del PP en les dues presidències regionals, Isabel Díaz Ayuso a Madrid i Fernando López Miras a Múrcia

L’aproximació entre PP i Vox per a “continuar negociant” contrasta amb la distància respecte de Ciutadans. Aquest dimarts Rivera ha recriminat la formació d’extrema dreta pel seu bloqueig, ha posat en valor els acords del PP i Cs i ha instat els líders de Vox a seure en els comités negociadors i amb documents de treball. També ha censurat els insults i els atacs personals, sense nomenar expressament el partit d’Abascal. La setmana passada es podien llegir en el compte de Twitter de la formació ultra qualificatius com “acollonat” i “llepaculs” en referència a Rivera, contra el qual la portaveu a l’assemblea de Madrid, Rocío Monasterio, també ha abocat acusacions polítiques barrejades amb al·lusions a la vida personal. 

Un estiu de marge per a arribar a l’acord a Madrid

Monasterio ha confirmat aquest dimarts que Vox continuarà sense donar suport al PP per a reconvertir el ple d’investidura sense candidat d’aquest dimecres a l’Assemblea de Madrid en un que tinga com a aspirant a la presidència la popular Isabel Díaz Ayuso. Assegura, però, que manté la “mà estesa” per a un acord i s’ha donat “tot l’estiu” per a aconseguir-ho. 

La portaveu de Vox ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb el president de l’assemblea, Juan Trinidad (Cs), en el marc de la segona ronda de contactes per a la investidura. Una intervenció en la qual no ha estalviat crítiques al seus potencials socis de govern a Madrid, PP i Cs, per no haver-los facilitat encara l’acord a què han arribat les dues formacions. “Sembla que no volen els nostres vots”, ha explicat. 

També et pot interessar

stats