El PSPV confirma que Jorge Rodríguez serà candidat a l’alcaldia d’Ontinyent

L’expresident de la Diputació de València resta importància a les noves diligències ordenades pel jutjat que investiga el cas Alqueria.

L'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez
L'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez

El secretari d’Organització del PSPV, José Muñoz, ha confirmat aquest dimarts que el partit proclamarà Jorge Rodríguez com a candidat a l’alcaldia d’Ontinyent. Durant tota la jornada hi ha hagut dubtes, després que al matí la policia haja entrat a l’Ajuntament d’Ontinyent i a la Diputació de Valencia per a demanar nova documentació en relació amb l’anomenada operació Alqueria, que va obligar Rodríguez a dimitir com a president de la corporació provincial. 

L’expresident de la Diputació de València ha restat importància a les noves diligències ordenades pel jutjat que investiga el cas Alqueria, una instrucció que va fer que dimitira de la institució provincial. Segons manifesta, els agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Policia Nacional han tornat a l’Ajuntament d’Ontinyent per a descarregar “tres correus electrònics” que van endur-se en l’anterior escorcoll al consistori, del 27 de juny, per uns “problemes que no els permetien visualitzar-los bé”. 

L’alcalde d’Ontinyent ha criticat el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) per haver informat de les noves perquisicions sobre un cas sota secret de sumari, i ha demanat una rectificació per haver indicat que l’objecte era “ampliar la documentació”, quan en realitat han tornat a endur-se alguns arxius que ja conservaven.

Jorge Rodríguez tenia prevista la seua confirmació com a candidat socialista a l’alcaldia aquest dimecres, després d’endarrerir les primàries i que s’haja prorrogat el secret de sumari del cas Alqueria fins el primer trimestre de l’any 2019. Les direccions del PSOE i el PSPV havien acordat ajornar fins al desembre les primàries municipals dels socialistes, per a facilitar la candidatura de Rodríguez en cas que no canviara la seua situació judicial. "En aquest cas sempre hi ha moltes coincidències", ha deixat caure a preguntes dels periodistes.

Una “bona notícia” per al PSPV

De “bona notícia” ha qualificat el síndic del PSPV, Manolo Mata, els nous escorcolls a l’Ajuntament d’Ontinyent, la Diputació de València i l’empresa Divalterra, perquè considera que potser “corroboren alguns elements per a arxivar el cas”.  Mata ha insistit a qualificar de “desproporcionades” les actuacions judicials si l’acusació es manté en els termes que han transcendit fins ara i que, segons Mata, tenen a veure amb el nomenament d’alts càrrecs en Divalterra per a controlar aquells que havien buidat l’empresa i no podien despatxar.

D'altra banda, el Partit Popular ha acusat els socialistes de blanquejar en les seues llistes Jorge Rodríguez. 

També et pot interessar

stats