• La Diputació de València acull el ple de constitució de la corporació

    Notícies Política | València | 10/07/2019 12:03
    À Punt NTC

    La Diputació de València fa aquest dimecres, a les 11:30 hores, el ple de constitució, amb la presa de possessió del càrrec dels 31 diputats i l'elecció del president. El socialista Toni Gaspar aspira a continuar presidint la corporació provincial, encara que necessita almenys tres vots d'altres partits per a assegurar-se el càrrec, d'acord amb els resultats de les eleccions municipals del 26 de maig.

    Gaspar va substituir Jorge Rodríguez, que va dimitir per la vinculació amb l'operació Alqueria contra la corrupció. Mercedes Caballero, secretària general del PSPV de la circumscripció de València, va confirmar l'aposta de l'alcalde de Faura al capdavant de la Diputació

    El PSPV i Compromís han negociat la conformació del futur govern de la corporació provincial, on aquestes dues formacions es repartirien les àrees de govern. En el mandat anterior, l'executiu de la Diputació de València estava format pel PSPV, Compromís, EU i València en Comú, però aquests dos últims partits no han obtingut representació en les passades eleccions.