• Puig demana a la Comissió Europea un compromís contra l’emergència climàtica al Mediterrani

  Notícies Política | 10/10/2019 19:51
  À Punt NTC
  Ximo Puig en una reunió a Brussel·les amb Frans Timmermans

  Ximo Puig en una reunió a Brussel·les amb Frans Timmermans

  El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat a la Comissió Europea un compromís per a combatre els efectes de l’emergència climàtica al Mediterrani. Així, ha posat com a exemple de les seues conseqüències la gota freda que va afectar el setembre passat a les comarques del sud.

  En una reunió amb el vicepresident de la Comissió Europea, Frans Timmermans, Puig ha advocat per "una aportació que vaja més enllà”, no sols per a la Comunitat Valenciana, sinó per al conjunt del Mediterrani. De fet, segons han alertat aquest dijous els experts, aquesta zona serà la més afectada pel calfament global.

  El cap del Consell ha explicat que des de la Generalitat contemplen sol·licitar fons a la Unió Europea per a pal·liar l'impacte de la gota freda, tot i que aquestes ajudes correspon demanar-les al Govern d'Espanya, quan s'haja acabat l'avaluació dels danys. 

  Timmermans visitarà el Baix Segura

  Durant la trobada, el comissari europeu s’ha compromés a visitar el Baix Segura el pròxim 18 d'octubre per a constatar de primera mà els danys causats. "Crec que el compromís definitiu vindrà quan Timmermans veja realment el que ha passat i els alcaldes de la zona li expliquen la situació", ha assenyalat Puig.

  Durant la visita a Brussel·les, el cap de l’executiu valencià, amb motiu del Dia de la Comunitat Valenciana, ha visitat les institucions europees on ha lliurat als primers diputats i diputades valencians en el Parlament Europeu la Distinció Lluís Vives del Nou d'Octubre.