Puig es reunirà amb Montero dilluns

El president traslladarà a la ministra les reivindicacions valencianes en matèria de finançament.

Foto de portada: El president de la Generalitat Ximo Puig i la ministra d'Hisenda María José Montero durant una reunió al Palau de la Generalitat.

La reunió prevista entre el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, per a tractar el finançament tindrà lloc finalment dilluns.

La trobada estava prevista per a dimarts, però va haver de ser ajornada perquè Montero formava part de del comité negociador dels socialistes que es va reunir amb Unides Podem per a tractar de desbloquejar la investidura.

En aquesta reunió Puig traslladarà a la ministra les reivindicacions valencianes en matèria de finançament. Precisament, aquest dimecres Montero ha dit que el pagament del finançament pendent per a la Comunitat Valenciana podria fer-se efectiu al final d'octubre o al principi de novembre.

No obstant això, Puig ha alertat que la solució final és modificar el sistema de finançament autonòmic, i ha recordat que això passa per formar un govern amb el suport d’Unides Podem.

D’altra banda, el president s'ha reunit aquesta vesprada amb la ministra de Sanitat i Benestar Social, María Luisa Carcedo, per a buscar una solució al programa de turisme social de l'Imserso, que ha conclòs amb bones perspectives.

La jornada ha acabat amb una trobada de Puig i els diputats i senadors socialistes valencians amb el ministre de Foment i secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, i amb el ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque.

Puig ha assenyalat que la reunió d'inici del curs polític busca "millorar la vida dels valencians" amb la posada en marxa d'una agenda basada en un finançament just i en inversions per a la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats