Ajornen la reunió entre Puig i Montero per a abordar el finançament

El conseller d'Hisenda, Vicent Soler, tractarà les qüestions previstes en una trobada amb la secretària d'Estat del ram.

VÍDEO | Ajornen la reunió entre Puig i Montero per a abordar el finançament

Finalment, el president de la Generalitat, Ximo Puig, no es reuneix aquest dimarts amb la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, per a abordar la qüestió del finançament. La trobada s'ha suspés per la reactivació de les negociacions entre el PSOE i Unides Podem, que s'han citat al Congrés a la mateixa hora per a continuar les converses. 

Montero forma part del comité negociador dels socialistes. A més, aquesta vesprada la titular d'Hisenda ha d'estar present al Senat i dimecres al Congrés, ja que hi ha sessió plenària a les dues cambres. 

Puig haurà d'esperar per a portar a Madrid les reivindicacions valencianes en matèria de finançament, però aquestes sí que estaran presents de la mà del conseller d'Hisenda, Vicent Soler, que es reuneix amb la secretària del ram, Inés Bardón, per a tractar la falta de liquidesa de la Generalitat. També s'estudiaran maneres de desbloquejar les transferències econòmiques de l'Estat a les autonomies, que ara per ara no s'estan realitzant a causa de la interinitat del govern de Pedro Sánchez. 

El finançament i els ajustos estan originant les crítiques de l'oposició al Consell i, fins i tot, tensions entre els socis del Botànic. De fet, aquest dilluns els socialistes han demanat responsabilitat. Compromís exigeix no abaixar el to reivindicatiu i demana no cedir a xantatges.

També et pot interessar

stats