ENTREVISTA | Toni Gaspar sobre les negociacions a l'Ajuntament de València: "Ací se'ns ha passat el temps de cocció"

El president de la Diputació de València fa una "crítica constructiva" sobre els temps per arribar a un govern Compromís-PSPV.

ENTREVISTA | Toni Gaspar sobre les negociacions a l\'Ajuntament de València: \"Ací se\'ns ha passat el temps de cocció\"

Una política continuista respecte a la iniciada fa quatre anys, “sense soroll ni tacticisme”, és la declaració d’intencions de Toni Gaspar per a aquesta legislatura, en la primera entrevista que concedeix als mitjans de comunicació després de ser elegit president de la Diputació de València. 

Gaspar s’ha declarat en contra de la política de titulars i de tuits “perquè són soroll improductiu” i ha assegurat que, ara mateix, es negocia sobre el guió de la diputació, sobre què es vol fer en aquesta legislatura, i després es repartiran les competències per a afrontar aquests quatre anys. No ha aclarit tampoc si Maria Josep Amigó repetirà com a vicepresidenta de la corporació provincial.

“En l’anterior legislatura vam ser quatre partits i l’experiència és que ens aclarírem, encara que reconec que les negociacions eren lentes perquè s’havia de parlar a quatre bandes; però ara en som dos i tenim un equilibri de forces entre el PSPV i Compromís de tretze a cinc, que abans era de nou a sis”, explica. 

Una crítica constructiva

El també alcalde de Faura nega que hi haja cap relació entre el principi d’enteniment recent entre els dos partits en l’Ajuntament de València. “No hi ha cap canvi de cromos perquè són institucions diferents, amb plantejaments diferents i amb persones diferents”, manifesta taxatiu. I aprofita per a fer una “crítica constructiva” sobre el retard de l’acord: “Hem donat la sensació que no s’han sabut administrar els temps”. 

Segons ha criticat, “ací se'ns ha passat el temps de cocció” i “les coses es poden fer millor”, atesa la responsabilitat com a polítics. “Espere que els meus negociadors i els de Compromís siguen millors, perquè som polítics i hem d’administrar les formes”, ha dit. 

Amb el vot de La Vall ens Uneix

El també alcalde de Faura (Camp de Morvedre) s’ha imposat amb dènou vots a favor (tretze del PSPV, cinc de Compromís i un de La Vall ens Uneix) al candidat popular, Juan Ramón Adsuara, que n'ha obtingut huit. Preguntat sobre el vot rebut pel partit fundat per Jorge Rodríguez, l'expresident de la Diputació i a qui va substituir després del cas Alqueria, ha respost: “Podria haver-se abstingut, però heu de preguntar-li a ell perquè ha donat suport a la meua investidura”.

Omplir de competències la diputació

Respecte al debat pel que fa al paper de les diputacions, el president s’ha mostrat a favor d’omplir de competències la corporació provincial per a servir al ciutadà i ha destacat la dificultat d’acabar amb l’ens provincial “perquè abans s’hauria de reformar la Constitució”. “No hi ha institucions sagrades, ni tan sols la corona, però si no hem reformat la Constitució per a aclarir la successió de la corona, imagina't per a suprimir les diputacions”, ha dit, per a remarcar la complicació. 

Per a evitar casos de corrupció com el de Divalterra, Toni Gaspar ha aclarit que, “per prudència”, parlarà quan acabe tot. Ha apuntat que “la lluita és incansable, però sempre ens trobem sorpreses”, fent referència a les mesures posades en marxa per a evitar casos de falta d’ètica política com aquests, però amb reserves, perquè, com ha dit, “la diputació és una institució molt gran, amb un pressupost grandíssim i amb 1.200 treballadors”.

També et pot interessar

stats