• VÍDEO | Balanç de danys després del primer temporal de la tardor

  Notícies Societat | la Ribera Alta | 06/11/2020 21:19
  À Punt NTC

  Ara que el primer temporal de la tardor ja ha passat, és el moment de desaiguar tot el que s'ha inundat, avaluar els danys i començar a netejar per a poder reparar.

  En aquesta situació es troben milers de valencians i valencianes del litoral de València, sobretot de les comarques de la Ribera Alta i Baixa, i de l'Horta, on més fort ha colpejat la força de l'aigua i més destrosses han patit.

  Efectius de bombers, policies i veïns han efectuat al llarg d’aquest divendres tasques de neteja i desaiguat de tota la pluja que ha caigut. En molts llocs de la Ribera Alta i Baixa i de la comarca de l’Horta s’han reparat línies elèctriques i infraestructures. Els bombers han hagut de treure aigua de baixos i garatges. Nou municipis de la Ribera han tancat les escoles i han deixat 21.000 alumnes a casa.

  Al camp també han començat a fer balanç perquè l'excés d'aigua pot arruïnar la collita. El sindicat AVA Asaja estima que si els camps no s'eixuguen a temps les pèrdues poden arribar als 62 milions d'euros, la major part de cítrics.

  Tot i que la major part de la circulació s'ha anat recuperant, encara continuen tallades quatre carreteres per inundacions. Son la CV-309, el pas inferior de Sagunt., la CV-543, l'accés a Cogullada des d'Alberic, la CV-57, carretera de Vilella, al terme municipal d'Alzira i la CV-522 que unix Guadassuar i Alginet.