• VÍDEO | Ajornada sense data la Romeria de la Santa Faç

  Últimes notícies | l’ Alacantí | 25/03/2020 17:09
  À Punt NTC

  Imatge de portada: Milers de persones recorren els huit quilòmetres que separen la cocatedral de Sant Nicolau del monestir de la Santa Faç / Morell (Efe)

  La multitudinària Romeria de la Santa Faç, que se celebra cada any a Alacant el segon dijous després de Dijous Sant, s'ha ajornat sense data. Prevista aquest 2020 per al 23 d'abril, és un altre dels esdeveniments víctima de la pandèmia de coronavirus, que ha fet botar per l'aire infinitat de cites socials, culturals, polítiques i esportives en els calendaris. És la primera volta que la Romeria de la Santa Faç se suspén des de la Guerra Civil espanyola.

  L'Ajuntament d'Alacant i el capítol de la cocatedral de Sant Nicolau de Bari han acordat l'ajornament de la cita, per a la qual no s'ha proposat, de moment, cap data alternativa. A la ciutat s'esperava aquesta decisió, que ja s'ha confirmat.

  El regidor de Festes, Manuel Giménez, ha reconegut que la crisi sanitària ha provocat una situació "molt complicada". "Volem que totes les alacantines i els alacantins puguen participar en la Pelegrina i caldrà fer-ho quan toque, i en unes condicions òptimes", ha declarat. Ha afegit que el consistori tractarà de buscar la millor data perquè la Romeria de la Santa Faç puga celebrar-se. El pelegrinatge té 500 anys d'història i cada any hi participen vora 300.000 persones.