• VÍDEO | Huit hotels valencians prestaran serveis essencials durant l’estat d’alarma

  Últimes notícies | l’ Alacantí | 25/03/2020 17:41
  À Punt NTC

  En imatge, les instal·lacions del Plantío Golf Resort d'Alacant, un dels hotels considerats serveis essencials / Google

  El govern espanyol ha inclòs huit hotels de la Comunitat Valenciana en el llistat de serveis essencials, segons figura en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publicat aquest dimecres. Aquestes instal·lacions turístiques, que estan tancades al públic general, oferiran allotjament als treballadors i treballadores que proporcionen altres serveis essencials, com sanitaris, de provisió de productes de primera necessitat, de manteniment i reparació de xarxes de telecomunicacions, o d’execució obres d’interés general, entre altres.


  Així mateix oferiran l’allotjament de persones que hagen de desplaçar-se per a atendre majors, menors, o dependents i també permetran l’accés a les instal·lacions i als serveis de neteja personal i restauració als transportistes.

  Un llistat susceptible d’ampliar-se

  Entre els hotels hi ha tres allotjaments turístics d’Alacant (Alicante Hills Apartaments, El Plantío Golf Resort i Hotel Goya Alicante) dos a Cullera (Imperial i Imperial II) un a València (NH Colón) i dos a Castelló de la Plana (Hotel del Golf Playa i Hotel Real de Castelló). Entre tots sumen vora 600 llits.

  El BOE anticipa que el llistat d’allotjaments turístics es podrà “ampliar, modificar, revisar o actualitzar quan siga necessari per a garantir la prestació dels serveis”, segons les necessitats que marca cada ministeri. Aquesta orde s’empara en el Reial Decret 463/2020 del 14 de març pel qual es declara l’estat d’alarma i mesures excepcionals associades a aquest.