• VÍDEO | La reunió entre el PSOE i Unides Podem acaba sense acord

  Notícies Política | 10/09/2019 20:39
  À Punt NTC

  La segona reunió després de les vacances entre el PSOE i Unides Podem per a desbloquejar la investidura de Sánchez ha acabat com la primera, sense acord.

  La trobada, que ha tingut lloc a penes onze dies abans que es convoquen eleccions de forma automàtica, ha durat quatre hores i ambdós partits s’han mantingut en les mateixes posicions en què han entrat. Els socialistes pretenen governar en solitari, mentre que la formació morada opta per la fórmula de la coalició.

  El secretari d'Acció Política d'Unides Podem, Pablo Echenique, ha acusat el PSOE d'amenaçar de trencar la negociació i alçar-se de la taula si no s'accepta la seua pretensió de governar en solitari.

  Després de la reunió, Echenique ha demanat als socialistes que rectifiquen perquè aquest plantejament és "un error que aboca definitivament el país a eleccions anticipades".

  El PSOE constata que "no hi ha vies per a l'acord"

  Per la seua banda, el PSOE ha constatat que "no hi ha vies per a l'acord" amb Unides Podem, segons ha remarcat la portaveu parlamentària socialista, Adriana Lastra. A pesar de tot, ha convidat la formació morada a reflexionar sobre si "impediran de nou que Espanya tinga un govern progressista".

  Segons Lastra, la principal dificultat en les negociacions continua sent que Podem exigeix entrar en el Consell de Ministres mentre que els socialistes han oferit "un acord programàtic i de governabilitat". La dirigent socialista ha afegit que si el partit de Pablo Iglesias cedeix en aquest punt, el PSOE seurà a la taula "tantes vegades com calga".