PSOE i Unides Podem seguiran negociant després d'una reunió sense avanços

Després de prop de 5 hores de converses els equips s'han emplaçat a noves negociacions

La portaveu adjunta d’Unides Podem al Congrés, Ione Belarra, davant els mitjans a l'eixida de la reunió
La portaveu adjunta d’Unides Podem al Congrés, Ione Belarra, davant els mitjans a l'eixida de la reunió / Efe

Els equips negociadors del PSOE i Unides Podem han conclòs sense acord aquest dijous la seua reunió al Congrés després de prop de 5 hores reunits. La cita tenia com a objectiu desencallar la investidura de Pedro Sánchez. Damunt la taula, el document presentat per Sánchez dimarts amb 370 mesures per a un govern. 

En declaracions als mitjans, la portaveu adjunta d’Unides Podem al Congrés, Ione Belarra, ha dit a l’eixida de la reunió que la seua formació està “preocupada” perquè el PSOE “ha vingut a presentar un programa electoral i es manté inamovible” insistint en la via de “partit únic”.

Per la seua banda, la portaveu socialista al Congrés, Adriana Lastra, ha constatat les diferències amb la formació, però ha assegurat que l'acord és "factible" i, per això, continuaran treballant en les pròximes hores i dies. "Ens hem compromés a intercanviar-nos papers i documents i a continuar parlant", ha dit. 

La formació de Pablo Iglesias acudia a aquesta reunió insistint en l'exigència d'entrar en un govern de coalició, una opció que rebutja el PSOE. 

L'última oferta de Sánchez consisteix a oferir a Unides Podem càrrecs en òrgans i institucions de l'Estat, però fora del Consell de Ministres. Aquesta proposta va unida a un pacte programàtic que garantisca l'estabilitat en la legislatura. 

També et pot interessar

stats