Iglesias avança que aquesta vesprada plantejaran al PSOE abordar l'estructura del futur govern

Els equips negociadors d'Unides Podem i PSOE reprenen les negociacions 18 dies abans de la data límit.

Iglesias, en el Congrés dels Diputats
Iglesias, en el Congrés dels Diputats / Fernando Villar (Efe)

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha assenyalat aquest dijous que l'equip negociador d'Unides Podem acudirà a la reunió prevista per a la vesprada amb PSOE amb voluntat de "deixar de costat els retrets" i amb la intenció de treballar sobre una base programàtica. Tot i això, recalca que, perquè hi haja acord, s'ha de parlar també d'equips i estructura de govern. S'ha mostrat confiat que els socialistes no s'alçaran de la taula de negociació quan els morats exposen esta qüestió.

Els equips negociadors del PSOE i d'Unides Podem es reuneixen aquesta vesprada per a buscar un acord per a facilitar la investidura de Pedro Sánchez, amb data límit per al 23 de setembre. Ho faran al Congrés i ja coneixent el document amb les 370 mesures que ha presentat aquesta setmana Pedro Sánchez.

A la reunió assistiran per part socialista la vicepresidenta del govern central en funcions, Carmen Calvo, la portaveu parlamentària, Adriana Lastra, i la ministra d'Hisenda en funcions, María Jesús Montero. Per part de la formació morada, hi assistiran el secretari d'acció de govern de Podem, Pablo Echenique; la portaveu adjunta al Congrés, Ione Belarra; el diputat d'Esquerra Unida, Enrique Santiago; la portaveu de Galícia en Comú, Yolanda Díaz; el portaveu d'En Comú, Jaume Asens, i el portaveu d'Equo, Juantxo López de Uralde.

"Hem estudiat el document i ara tractarem de completar-lo", ha dit Iglesias. El dirigent morat considera que presentar un programa i pretendre separar-lo d'una negociació que aborde l'estructura del futur executiu és "prendre-li el pèl a la gent". Així, assegura que des d'Unides Podem continua vigent l'exigència d'entrar en un govern conjunt de coalició perquè tire avant el pacte, no per tindre poltrones sinó per a tindre responsabilitats: "Ens interessa tindre competències per a canviar les coses, no les poltrones", ha manifestat Iglesias.

JxCat no votarà a favor si Sánchez manté el ‘no’ al referèndum

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha avançat que Junts per Catalunya no atorgarà la confiança a Pedro Sánchez per a la investidura si continua rebutjant la possibilitat de celebrar un referèndum d'independència a Catalunya. Aquesta és la posició que ha plasmat el candidat socialista a presidir el govern espanyol en l'acord programàtic de 370 mesures que va presentar dimarts per a negociar amb la resta de formacions polítiques.

També et pot interessar

stats