Esquerra Republicana no bloquejarà una possible investidura de Sánchez

Rufián declara que no l'obstaculitzarà, a pesar de no compartir les propostes elaborades pel PSOE.

Foto de portada: Representants socialistes i d'ERC abans de començar la reunió de hui.

El portaveu d'Esquerra Republicana en el Congrés, Gabriel Rufián, ha assegurat que el seu partit no bloquejarà una possible investidura de Pedro Sánchez, encara que no comparteix el  "paràgraf nefast i innecessari" de la proposta programàtica presentada dimarts pel president espanyol en funcions i que no arreplega un referèndum a Catalunya. 

Rufián s'ha pronunciat d'aquesta manera en la roda de premsa posterior a la reunió amb la portaveu socialista en el Congrés, Adriana Lastra, i el responsable d'organització, José Luis Ábalos. Aquesta era la primera trobada que el PSOE té previst celebrar aquest dimecres. La segona serà aquesta vesprada, quan Pedro Sánchez es reunirà amb representants del PNB . 

Segons el portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés, a Catalunya no hi ha crisi de convivència. En aquesta línia, Rufián considera que voler un referèndum d'autodeterminació "no és un problema de convivència", en al·lusió al paràgraf de la proposta programàtica presentada per Pedro Sánchez. "Per nosaltres no serà", ha insistit Rufián que, igual que al juliol, ha dit que el seu partit vol diàleg i no renuncia al fet que es conforme un govern.

També et pot interessar

stats