El PSOE ofereix a Unides Podem tindre presència en el CIS, la CNMV o el Consell de Seguretat Nuclear

La vicepresidenta Carmen Calvo veu bona predisposició en el partit d'Iglesias, que creu impossible un acord si no es tanca la setmana que ve.

Pedro Sánchez i Carmen Calvo, reunits amb col·lectius LGTBI
Pedro Sánchez i Carmen Calvo, reunits amb col·lectius LGTBI / Luca Piergiovanni (Efe)

Quan falten dènou dies perquè acabe el termini per a investir el president del govern espanyol, les negociacions comencen a accelerar-se. El PSOE estaria disposat que Unides Podem estiga present en òrgans com ara la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) o el Consell de Seguretat Nuclear. Els socialistes "ja oferiren" aquesta institució al partit de Pablo Iglesias en l'anterior negociació, segons ha recordat la vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Carmen Calvo.

La també ministra d'Igualtat ha afirmat en una entrevista en la Cadena SER que es tracta d'òrgans en la conformació parlamentària dels quals el PSOE té una "important" proporció. L'oferiment s'entén com un gest dels socialistes cap a Unides Podem, ja que són institucions en què "potser no haurien d'estar", segons Calvo.

D'aquesta manera, els socialistes augmenten la pressió sobre Unides Podem, després que Pedro Sánchez presentara dimarts l'acord programàtic per a desbloquejar-la. La vicepresidenta Calvo ha confirmat que, després d'uns primers contactes amb Pablo Echenique, veu bona predisposició en la formació morada.

Amb tot, fonts d'Unides Podem han avisat aquest dimecres que els terminis s'esgoten. Veuen impossible un acord si no es tanca la setmana que ve.

També et pot interessar

stats