Gaspar espera que la justícia es pronuncie "al més ràpid possible" sobre el cas Alqueria

El president de la Diputació de València remarca que fa tres anys que intenta transformar Divalterra.

Gaspar espera que la justícia es pronuncie "al més ràpid possible" sobre el cas Alqueria
Gaspar espera que la justícia es pronuncie "al més ràpid possible" sobre el cas Alqueria

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, ha valorat en Les notícies del matí, que "el cas Alqueria està en la justícia" i "només demane que siga el més ràpid possible perquè darrere d'aquest cas i tots els casos hi ha persones i famílies que pateixen moltíssim". El responsable polític ha remarcat que "en aquest país tot el món és innocents mentre no es demostre el contrari" i ha lamentat que els casos judicials tarden "tants anys". "La justícia, si és lenta, no sé si se li pot dir justícia", ha reflexionat. Gaspar va assumir la presidència de la Diputació el juliol de 2018 després de la dimissió de Jorge Rodríguez pel cas Alqueria i va revalidar el càrrec el juliol de 2019 després de les últimes eleccions autonòmiques i municipals.

En el conegut com a cas Alqueria s'investiga Jorge Rodríguez i un total de setze persones més, per una presumpta simulació de contractes d'alta direcció en l'empresa pública Divalterra per a beneficiar membres i simpatitzants de Compromís i PSPV. Preguntat per Jorge Rodríguez, el seu predecessor, ha deixat clar que "és bona persona. Es pot haver equivocat? Ja ho dirà la justícia".

Gaspar ha contextualitzat que Divalterra és una empresa pública que es crea als anys huitanta per a les brigades forestals que treballaven als pobles, una "competència impròpia" de la Diputació, ha remarcat. I s'utilitza per a "fer més àgil l'administració", ha resumit. En eixe moment es deia Imelsa. Organitzava fins i tot exposicions, camps de fútbol, etc. "Arriba el cas Taula", resumeix. Després va entrar el PSPV, Compromís, EU i Podem a la Diputació i es pensa en un altre model, que ara està en mans de la justícia. Eixe model tampoc va funcionar. Gaspar ha recordat que quan ell arriba a la Diputació es troba en una empresa de 700 treballadors i també que hi ha una burocràcia que ha de pronunciar-se a cada pas i que al final és qui decideix. El president ha remarcat que busquen la manera de transformar-la en una societat anònima, des de fa tres anys. "L'únic objectiu és que aquesta societat anònima creada en els anys huitanta és incompatible en el segle XXI i s'hi ha de posar orde. Per això necessite molta seguretat jurídica", ha deixat clar.

Al llarg de l'entrevista, Gaspar també ha valorat que, un any després d'esclatar la pandèmia, ja hi haja una vacuna. Gaspar ha remarcat que cal quedar-se en les coses positives i no sols en les negatives. En eixe sentit, per exemple, ha remarcat que són pocs els alcaldes que s'han vacunat, mentre que la gran majoria està fent les coses bé. En la seua opinió, hi ha hagut més encerts que errades en la gestió de la pandèmia. "El tema és on posem l'accent i jo estic per ficar-lo en el positiu".

Preguntat per la intenció del president del Consell, Ximo Puig, de tornar a optar a la secretaria general del PSPV, Gaspar (que es va ser rival de Puig en el passat), s'ha limitat a resumir que al final el partit sempre encerta. Sí que ha deixat clar que ell no es presentarà.

També et pot interessar

stats