Directes
Ara en la televisió
VA DE BO

La FAO ha declarat 50 patrimonis mundials agrícoles com l'horta de València en una vintena de països

Les oliveres mil·lenàries del nord de Castelló també tenen l'etiqueta de Sistema Important del Patrimoni Agrícola Mundial.

Espanya té altres tres reconeixements SIPAM de la FAO

El sistema de regadiu de l'horta de València presumeix des d'aquest dimarts d'un distintiu internacional exclusiu: el Sipam, sistema important del patrimoni agrícola mundial. Des de l'any 2002, l'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO) ha declarat 50 patrimonis mundials agrícoles en una vintena de països de tot el món.

Aquesta etiqueta d'excel·lència distingeix els espais naturals rics en biodiversitat agrícola i vida silvestre i que són una important font de coneixement indígena i cultures ancestrals, gran part a Àsia i el Pacífic.

A la Comunitat Valenciana, compten també amb aquesta distinció les 5.000 oliveres mil·lenàries que hi ha al territori del Sénia, el conjunt més gran de tot el món, molts d'ells situats en municipis de les comarques del nord.

A Espanya, tenen el distintiu de la FAO la producció de panses de La Axarquía, a les zones muntanyoses de Màlaga, i també l'anomenada vall salada, al municipi d'Añana, al País Basc. Una vall per on discorre l'aigua salada per un enginyós sistema de canals que la distribueix pels pous i salines de la zona.

Tres zones agrícoles distingides a Espanya a les quals, ara també, se suma el sistema de regadiu històric de l'horta valenciana per ser un paisatge únic que agermana el món rural i l'urbà i per constituir un sistema productiu que integra les cultures agrícola i hidràulica, llaurades durant segles.

València

També et pot interessar