09.02.2021 | El Parador del Saler

Part 22 Temporada 1 6 min.
tp

El parc natural de l'Albufera és una localització única per la seua riquesa de biodiversitat. A la platja del Saler, entorn del parador, s'ha posat en marxa una iniacitiva per a potenciar cinc espècies vegetals en risc d'extinció, i plantaran llavors en aquesta zona. En el projecte han participat voluntaris de l'ONG Xaloc.

Carles Gago, soci fundador de l'ONG Xaloc, en una entrevista a El Dia À Punt, ha assegurat que es tracta de cinc espècies en perill d’extinció, entre les quals algunes només es troben al litoral valencià i una d’elles només al parc natural de l’Albufera. Amb el propòsit d’augmentar la biodiversitat de les espècies més amenaces, s’ha replantat l’entorn dunar tant a les zones de mallada com a la davantera del litoral marí, “pegant-se directament amb la mar”, en paraules de Gago. Combatre la regressió de les platges i generar un impacte positiu en la regeneració dunar és l’objectiu fonamental d’aquesta iniciativa.

El membre de l’ONG, afirma que espècies com ara “la cotonosa” fixen l’arena i eviten que davant un temporal marítim la “duna desaparega”. També assenyala que contribueix a la continuïtat del cordó dunar i protegeix tot el que hi pot haver darrere. “Aquestes espècies són les nostres aliades contra el canvi climàtic”, ha dit.

stats