• El Dia de la Pilota es tanca a Pelai

  Esports Pilota | 24/09/2019 18:12
  À Punt Esports

  Dimecres es van lliurar els premis de la Federació de Pilota Valenciana, dijous i divendres els xiquets i les xiquetes de primària i secundària foren els protagonistes al Centre de Formació de Borbotó, i el cap de setmana ha sigut a València on s'ha celebrat la XXVIII edició del Dia de la Pilota Valenciana.

  Dissabte, a la seu de la Fundació Esportiva Municipal de València, es va celebrar una gran jornada d'activitats esportives que va finalitzar amb el lliurament de les ajudes de material esportiu a les escoles que ho havien sol·licitat a la Federació de Pilota Valenciana i després es va premiar el treball de promoció dels clubs que han aconseguit que debuten jugadors menors de 23 anys en competicions professionals oficials.

  També es lliuraren els trofeus de les fases finals autonòmiques de les competicions per equips dels XXXVII Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana de les modalitats: one wall, frontó valencià, galotxa, llargues, raspall i escala i corda. En total, es van entregar 105 trofeus a les millors 33 escoles.

  I diumenge, la festa de la pilota va concloure a la catedral de l'esport autòcton valencià, el trinquet de Pelai de València, seu de la celebració de dos partides. La vesprada es va iniciar amb una partida de raspall adaptat i amb la disputa de la final de la Supercopa d'escala i corda, entre Massamagrell i Alfara de la Baronia. La fallera major de València va fer les tretes d'honor d'una partida en què l'equip blau de Massamagrell va dominar el joc en la primera part, però després Alfara de la Baronia va capgirar el marcador per a, finalment, imposar-se per 60 a 45.