• VÍDEO | Llíria i Oriola aspiren a ser Ciutat Creativa de la Unesco

    STV - À Punt NTC Cultura | 11/09/2019 19:09
    À Punt NTC

    Quatre ciutats espanyoles, dos de les quals valencianes, aspiren a ser Ciutat Creativa de la Unesco. Oriola, per la literatura, i Llíria, per la música, a més de Valladolid i Talavera de la Reina.

    La capital del Camp de Túria prepara una jornada per a impulsar la candidatura, que culminarà amb el gran concert de la Banda Primitiva i de la Unió Musical de Llíria. L'equip municipal calfa motors per a una jornada, la del 21 de setembre, en què diferents participants compartiran experiències d'altres ciutats creatives de la Unesco.

    Aquesta és una de les accions per a promoure la candidatura que vol fer de la capital del Camp de Túria Ciutat Creativa de la Música, un títol que ja ostenta Sevilla des del 2006. Llíria entraria així en una xarxa de ciutats creatives de la qual ja forma part Dénia, per la gastronomia, des de fa quatre anys. Un reconeixement que dona visibilitat internacional a les ciutats que hi participen. Serà al novembre quan a l'Assemblea de la Unesco es decidirà si Oriola o Llíria esdevenen ciutats creatives.