• L'últim adeu a Isabel-Clara Simó

  Notícies Cultura | 15/01/2020 13:15
  À PUNT NTC
  Simó en una imatge d’arxiu

  Simó en una imatge d’arxiu

  Familiars i amics d’Isabel-Clara Simó acomiadaran, a partir de les quatre de la vesprada, l’escriptora alcoiana que va morir dilluns. El tanatori de les Corts, a Barcelona, acollirà la capella ardent de la reconeguda autora de Júlia, La innocent o El gust amarg de la cervesa.  Està previst que desenes d'amics i personalitats del món de la cultura i la política l'acomiaden, entre ells el president de les Corts Enric Morera. 

  El funeral de l’escriptora tindrà lloc aquest dijous al migdia al mateix tanatori. L’autora estava establida a Barcelona durant les últimes dècades, de fet després d’exercir com a professora a Buñol, va treballar a l'institut de batxillerat Ramon Muntaner de Figueres, a Catalunya.

  Entitats i personalitats del món de la cultura han transmés al llarg d’aquests dies el seu condol, alhora temps que han destacat la irreparable pèrdua que suposarà la desaparició de l’escriptora d’Alcoi. A més del seu llegat literari, que supera el mig centenar d’obres, han ressaltat el seu compromís social i amb la llengua. 

  De fet, el conseller de Cultura, Vicent Marzà, proposarà a la Presidència de la Generalitat concedir l'Alta Distinció al Mèrit Cultural a l’escriptora.