• Bankia i CaixaBank reuneixen els seus consells per a aprovar la fusió

  Notícies Economia | 17/09/2020 06:30
  À Punt NTC

  Vista d'una oficina de Bankia i una altra de CaixaBank reflectida en el cristall, a l'Hospitalet (Barcelona) / Efe.

  Els consells d'administració de Bankia i CaixaBank estan reunits per a aprovar la fusió de les dues entitats una vegada ha aconseguit un acord entre les cúpules, que tindria, a més, el vistiplau dels seus principals accionistes.

  Les reunions se celebren de manera simultània i telemàtica i es produeixen després d'haver posat sobre la taula totes les dades extretes de l'auditoria legal.

  Des que s'anunciaren les converses entre les dues entitats per a crear el banc més gran d'Espanya, els contactes s'han mantingut, en la majoria d'ocasions, entre el president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, i el conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar. També els principals accionistes de les dues entitats, l'Estat a través del Fons de Reconstrucció Ordenada Bancària (FROB) i la Fundació La Caixa a través de CriteriaCaixa, respectivament, hi han tingut un paper clau.

  Les negociacions també han servit per a reforçar la idea inicial que el domicili social del nou grup estiga a València, encara que mantinga seus operatives a Barcelona i Madrid, i s'ha donat per fet que la marca CaixaBank s'imposarà, com ha succeït en les últimes compres dutes a terme per l'entitat.

  No obstant això, sembla clar que Bankia obtindrà una participació superior al 25% en el nou grup (l'Estat obtindrà un 15% de l'accionariat de la fusió), encara que això obligarà CriteriaCaixa a elevar la seua participació abans que culmine l'operació per damunt del 40%.