• La Comunitat Valenciana rep 112 milions dels avançaments del sistema de finançament

  Notícies Economia | 23/03/2020 06:27
  À Punt NTC

  El Ministeri d’Hisenda abona aquest dilluns el primer pagament de les bestretes del sistema de finançament, 1.434 milions d'euros dels 2.867,08 anunciats per a donar liquiditat a les comunitats autònomes i les ciutats autònomes perquè facen front a la crisi del coronavirus. 

  Dels 1.434 milions que es repartiran en aquest primer pagament, a la Comunitat Valenciana li corresponen uns 112 milions. La segona meitat es pagarà al voltant del 17 d'abril.


  Puig exigeix avançar el 50% de la liquidació de 2018 


  No obstant això, Puig també li ha exigit al govern espanyol avançar el 50% de la liquidació de 2018 i la liquidació del FLA ordinari i l’extraordinari "per a poder pagar a les pimes i alleugerir la tensió de tresoreria que tenen”. 

  De fet, el Ministeri d'Hisenda ja va avançar que estudiava la possibilitat d'avançar a les comunitats que ho sol·licitaren una part del pagament de la liquidació de l'exercici del 2018, que s'ha de realitzar el 2020 i que, en condicions normals, s'abona a mitjan any. 


  Soler creu que les mesures "són correctes però insuficients"


  D'altra banda, el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, va explicar que aquests diners es destinaran a dotar de recursos el sistema sanitari contra el coronavirus, a les ajudes que necessiten les famílies més vulnerables i a ajudar que els autònoms i les xicotetes i mitjanes empreses “salven la situació”.

  De totes maneres, va matisar que les mesures del govern d’Espanya són correctes, però “insuficients”.