Cifuentes, citada a declarar pel cas del seu màster

L’expresidenta de la Comunitat de Madrid no es va personar en l’anterior citació perquè patia fortes migranyes.

Cifuentes, durant la compareixença en què va presentar la dimissió com a presidenta de la Comunitat de Madrid
Cifuentes, durant la compareixença en què va presentar la dimissió com a presidenta de la Comunitat de Madrid / Europa Press

L'expresidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, està citada a declarar aquest dilluns per la jutgessa que investiga el cas del seu màster després que no es personara al jutjat el 25 de juny passat com a conseqüència d’unes fortes migranyes.

Cifuentes ha de comparéixer a les 16:30 hores davant la titular del jutjat d'instrucció número 51 de Madrid, Carmen Rodríguez Medel, que la investiga pels delictes de suborn i falsedat en document públic.

El 25 de juny, un metge forense enviat per la jutgessa a casa de l'expresidenta madrilenya va certificar que patia fortes migranyes, motiu que havia esgrimit per a no comparéixer.

La defensa de Cifuentes va presentar la declinatòria per a suspendre aquesta declaració. Entenia que havia de ser el Suprem el que investigara els fets per haver-hi un aforat afectat, el diputat del PP Pablo Casado.

No obstant això, la jutgessa va rebutjar en un acte les premisses exposades per Cifuentes per a traslladar la causa, ja que no existia cap aforat investigat –Casado no està imputat– i no havia enviat una exposició raonada a l'alt tribunal.

La jutgessa investiga si Cifuentes va incórrer en suborn i falsificació de document públic en l'obtenció del seu màster per la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid.

També et pot interessar

stats