Compromís demana al govern espanyol una rebaixa de l'IBI per a les explotacions citrícoles

Seria una mesura compensatòria per al sector, afectat pels efectes de l'acord entre la Unió Europea i Sud-àfrica.

Jordi Navarrete i Carles Mulet, senadors de Compromís, aposten per una rebaixa de l'IBI com a mesura compensatoria per a les explotacions citrícoles
Jordi Navarrete i Carles Mulet, senadors de Compromís, aposten per una rebaixa de l'IBI com a mesura compensatoria per a les explotacions citrícoles / EUROPA PRESS

Els senadors de Compromís Jordi Navarrete i Carles Mulet han anunciat que presentaran una moció al Senat per a reclamar la reducció de l'IBI en els béns vinculats a les explotacions citrícoles afectades per la crisi de preus i exportacions derivada dels efectes de l'acord entre la Unió Europea i Sud-àfrica.

Aquest acord, al qual es va oposar la coalició valenciana en solitari al Senat, ha suposat, segons Navarrete, "un colp a la rendibilitat d'un sector que ja es troba en crisi permanent i que pot suposar el colp de gràcia per a molts agricultors". "La rendibilitat està sent nul·la gràcies al beneplàcit del PP, el PSOE, Units Podem i Ciutadans a aquests acords nefastos que no protegeixen gens l'important sector citrícola espanyol", ha afegit el senador.

En aquest sentit, l’exeurodiputat valencià i membre de la Comissió d’Agricultura del Parlament Europeu, Jordi Sebastià, va assenyalar anit en La Qüestió que si no es reverteix la situació, "l’estructura de la citricultura valenciana, que està dedicada al mercat europeu, no sobreviurà".

El sector citrícola espanyol ha perdut ja més de 100 milions d'euros, segons Navarrete. Per això, insisteix que el sector "no està per a malgastar aquesta quantitat de diners" i que "són necessàries mesures compensatòries com la reducció de l'IBI per a un sector que està en l'UVI".

Per acabar, el senador de Compromís ha assegurat que, durant la negociació dels pressupostos generals de l'Estat, sol·licitaran "explícitament" aquestes mesures i aniran "de la mà de les organitzacions agràries i el sector".

També et pot interessar

stats