El juí a Torra pels llaços grocs durant la campanya electoral serà el 25 i 26 de setembre

El president de la Generalitat de Catalunya serà jutjat per permetre que els llaços grocs s'exhibiren als edificis públics els dies previs als comicis.

El president de la Generalitat, Quim Torra, durant una compareixença recent
El president de la Generalitat, Quim Torra, durant una compareixença recent / Efe

El juí al president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, per la presència de llaços grocs en edificis públics durant la campanya electoral se celebrarà el dimecres 25 de setembre i l’endemà dijous. El procediment tindrà lloc al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), a Barcelona.

Quim Torra será jutjat per un presumpte delicte de desobediència o, subsidiàriament, per un presumpte delicte de denegació d'auxili a l'autoritat competent, segons un comunicat del TSJC, la sala civil i penal del qual ha notificat aquest dilluns l'acte amb la relació de prova admesa.

La Fiscalia va presentar una querella contra ell en què al·legava incompliment de les resolucions de la Junta Electoral Central per l'ús de símbols partidistes en institucions públiques durant la campanya electoral. Per la seua banda, Torra va al·legar el 15 de maig que mantindre els llaços és un exercici de llibertat d'expressió. 

També et pot interessar

stats