El rei convoca la ronda de consultes amb els partits els dies 16 i 17

Felip VI haurà de decidir si designa o no un candidat que puga comptar amb suport per a superar la investidura.

Foto de portada: El rei Felip VI ha rebut aquest dijous a la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, al Palau de la Zarzuela

Felip VI es reunirà amb els líders dels partits els pròxims dies 16 i 17 al palau de La Zarzuela per a decidir si proposa un candidat que puga tindre els suports necessaris per a superar la investidura o declina fer-ho, la qual cosa portaria a la convocatòria d'eleccions el 10 de novembre.

La Casa del Rei ha donat a conéixer aquest dijous les dates de la ronda de consultes en un comunicat, després que el cap de l'Estat s'haja reunit amb la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, a La Zarzuela. D'aquesta manera comença el compte arrere per a saber si hi haurà noves eleccions o es convoca una sessió d'investidura per a la presidència del govern per a la investidura abans del termini, el pròxim dia 23.

El monarca ha saludat Batet al Saló d'Audiències i després de posar davant els mitjans gràfics, han accedit al despatx del cap de l'Estat per a mantindre la trobada. 

El rei i Batet coincideixen que fa falta un govern que aporte "estabilitat"

 

El rei Felip VI i la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, han coincidit en la necessitat que es puga arribar a constituir un govern "estable" per als pròxims quatre anys, segons ha revelat Batet després de reunir-se amb el cap de l'Estat.

"El país necessita un govern i estabilitat en les institucions democràtiques perquè funcionen a ple rendiment i mantinga la política el prestigi que mereix", ha dit la presidenta del Congrés.

Batet comunicarà divendres quins partits participaran en la ronda de consultes

Batet ha avançat que aquest divendres comunicarà per telèfon al cap de l'Estat quins partits participaran en la ronda de consultes dels dies 16 i 17 per a avaluar la viabilitat d'una investidura que evite noves eleccions.

Felip VI haurà de decidir al final de la ronda si designa o no un candidat que puga comptar amb suport per a superar la investidura. De moment, es manté el bloqueig en la negociació entre PSOE i Unides Podem perquè el president del govern en funcions, Pedro Sánchez, siga reelegit. 

Si constata que no hi ha cap aspirant que puga comptar amb suports suficients per a superar-la, el cap de l'Estat no proposaria a ningú, com ja va ocórrer l'abril de 2016, per la qual cosa les Corts es dissoldrien i es convocarien noves eleccions el pròxim 10 de novembre. 

En cas que sí que nomenara un candidat, la segona votació d'investidura tindria lloc com a termini límit el dia 23.

També et pot interessar

stats