Els expresidents de la Generalitat i el Parlament de Catalunya demanen als presos deixar la vaga de fam

Sànchez i Turull compleixen 19 dies de protesta, mentre que Rull i Forn s’hi van unir tres dies més tard

Sànchez, Junqueras, Turull, Forn, Cuixart, Rull i Romeva, a l'interior del centre penitenciari de Lledoners
Sànchez, Junqueras, Turull, Forn, Cuixart, Rull i Romeva, a l'interior del centre penitenciari de Lledoners / @omnium

Els expresidents de la Generalitat i del Parlament de Catalunya, així com el síndic de greuges català, Rafael Ribó, han demanat a Joaquim Forn, Josep Rull, Jordi Sànchez i Jordi Turull que consideren "posar fi a la vaga de fam", que van començar fa vora tres setmanes.

El comunicat remés pel síndic de greuges està subscrit pels expresidents de la Generalitat Jordi Pujol, Pasqual Maragall, José Montilla, Artur Mas i Carles Puigdemont, els expresidents del Parlament Joan Rigol, Ernest Benach, Núria de Gispert i Carme Forcadell.

Segons els signants, "la vaga de fam ha donat visibilitat a la seua situació processal i ha remogut consciències a escala nacional i internacional". Tanmateix, asseguren que "en aquests moments, cal pensar a salvaguardar el seu dret a la vida i a la salut i a garantir la seua participació amb plenes facultats en la imminent fase de defensa processal i, més avant, en el futur polític del país".

Jordi Sànchez i Jordi Turull compleixen 19 dies de vaga de fam, mentre que Josep Rull i Joaquim Forn s’hi van unir tres dies més tard. Aquesta mesura de protesta pretén denunciar que el Tribunal Constitucional no desencalla els seus reiterats recursos d'empara des de fa un any per a evitar així que puguen acudir a la justícia europea.

També et pot interessar

stats