Rull i Forn s'uneixen a la vaga de fam davant de la “injustícia” del TC

Els exconsellers catalans secunden la protesta que iniciaren Jordi Sánchez i Jordi Turull dissabte.

Dirigents catalans empresonats a Lledoners
Dirigents catalans empresonats a Lledoners / Europa Press

Els exconsellers Josep Rull i Joaquim Forn, els dos tancats de forma preventiva a la presó de Lledoners, a Barcelona, començaran a partir d'aquesta matinada una vaga de fam, igual que els seus companys Jordi Sànchez i Jordi Turull, per a protestar contra la “injustícia” del Tribunal Constitucional per haver bloquejat els recursos d'empara. 

Mitjançant un comunicat, expliquen que prenen la decisió per a "denunciar el bloqueig a l'accés als tribunals internacionals i en partícular a la justícia europea" que els imposa el Constitucional. 

L'objectiu dels líders sobiranistes és dur el cas al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), però no poden fins a esgotar les vies legals a Espanya. Per això, es mantenen a l'espera que l'alt tribunal s'hi pronuncie. 

Precisament, l'alt tribunal ja ha reaccionat davant de la vaga de fam “indefinida” que Sànchez i Turull van iniciar dissabte i ha decidit tramitar els recursos presentats pels exconsellers Jordi Turull, Josep Rull i l'expresident d'ANC, Jordi Sànchez, en les peces que afecten la seua situació personal, amb motiu de les actuacions relatives a la causa del procés. La tramitació d'aquests escrits va ser acordada de forma unànime pel TC el passat 28 i 29 de novembre, però no s'ha fet pública fins a aquest dilluns.

També et pot interessar

stats