Forcadell porta a Estrasburg la seua situació de presó preventiva

L'expresidenta del Parlament català assegura durant el juí del ‘procés’ que no va dirigir "cap estratègia" per a aconseguir la independència.

Efe
Efe / Tribunal Suprem

La defensa de l'expresidenta del Parlament català, Carme Forcadell, ha presentat una demanda al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) contra la seua situació de presó provisional i es converteix, d'aquesta manera, en el primer dels acusats pel procés independentista de Catalunya que porta el seu cas a Estrasburg.

La llei exigeix esgotar la via judicial interna abans d'acudir a la justícia europea. No obstant això, el Tribunal Constitucional (TC) no ha resolt encara sobre el recurs contra el seu ingrés en presó preventiva. El mes de setembre passat aquest organisme va resoldre denegar la suspensió cautelar, a l'espera de resoldre en sentència sobre el fons de la qüestió.

Però la defensa de Forcadell considera que amb aquesta decisió cautelar, el TC ja s'ha pronunciat sobre el fons de l'assumpte, cosa que creu que obri la porta a poder presentar demanda a Estrasburg sense esperar que l'alt tribunal dicte sentència. Ara el Tribunal d’Estrasburg ha de decidir si admet la demanda presentada per Forcadell.

Forcadell nega "cap estratègia" d'independència

L'expresidenta del Parlament català, que ha comparegut aquest dimarts davant el Tribunal Suprem pel juí del 'procés', ha assegurat que no va participar ni va dirigir "cap estratègia" per a aconseguir la independència de Catalunya, sinó que es va limitar a "complir" les funcions del seu càrrec a la cambra.

Forcadell, que s'enfronta a una condemna de 17 anys de presó per un delicte de rebel·lió, ha admés que no va atendre els requeriments del Tribunal Constitucional sobre a la creació d'una comissió sobre el procés constituent perquè suposava convertir el Parlament en un "òrgan censor" i això, ha dit, "és una cosa que és impossible".

També et pot interessar

stats