La Zarzuela va frenar Corinna Larsen d'involucrar Felip VI en la trama de l'AVE a la Meca
Segons l'examant de Joan Carles I, el seu fill era el segon beneficiari de la fundació Lucum.
Segons revela una carta publicada hui pel diari El Mundo, la Casa del Rei va frenar els intents de Corinna Larsen d'involucrar Felip VI en la trama dels 65 milions d'euros que hauria rebut el rei emèrit Joan Carles I per part de l'Aràbia Saudita. La carta, escrita pel cap de la Casa del Rei, Jaime Alfonsín, el 21 de març de 2019, és una resposta a una altra carta enviada per Larsen el 5 de març de 2019, i diu el següent:
"Ni sa majestat el rei, ni aquesta casa, tenen coneixement, participació o cap responsabilitat en els presumptes fets que esmenta, per la qual cosa falta de tota justificació lícita la seua involucració en aquests. Aquesta casa es reserva l'exercici de les accions judicials que considere procedents davant insinuacions i advertiments a sa majestat el rei".
En la seua carta, Larsen afirmava que Felip VI era el segon beneficiari de la fundació Lucum, que està sent investigada per presumptament ser una pantalla per a amagar els 65 milions d'euros de l'Aràbia Saudita. També acusava el rei d'haver rebut un dels dos Ferrari que en el 2011 el príncep d'Abu Dhabi, Mohammed bin Zayed Al-Nahyan, va entregar a la monarquia espanyola.
Per últim, l'examant de Joan Carles I assegurava en la seua carta que el rei emèrit havia volgut recuperar en 2014 els 65 milions que li havia entregat "com a mostra de gratitud", però que ella no li'ls havia tornat per a evitar "possibles acusacions per delictes financers".
Segons la informació publicada per El Mundo, l'objectiu de Larsen era un procés de negociació, perquè en aquells moments ja era investigada per la justícia suïssa per un presumpte delicte de blanqueig de capitals.
Zarzuela va interpretar la carta de l'examant del rei com una amenaça i va ser contundent en la seua postura: "Ni sa majestat el rei ni aquesta casa designaran cap representant legal per a obrir un canal de comunicació o per a iniciar un procés de discussió o negociació amb els fets que descriu".
Cap resposta de la Casa del Rei
El passat mes de març, Felip VI va renunciar a l'herència que personalment li poguera correspondre del seu pare, el rei Joan Carles de Borbó, així com a qualsevol actiu, inversió o estructura financera l'origen de la qual puga no estar d'acord amb la legalitat o amb criteris de rectitud.
Però de moment la Casa del Rei manté el silenci sobre la possibilitat que Felip VI adopte alguna decisió més d'exemplaritat sobre el seu pare després de les declaracions del govern espanyol en les quals afirma que celebraria les mesures que puguen sumar-se a les que ja ha posat en pràctica. Tampoc el monarca ha fet cap referència a la situació en la seua gira autonòmica.