L'acusació s'estrena en el juí pel ‘procés’ independentista

En la segona jornada intervenen la Fiscalia, l'Advocacia de l'Estat i Vox sobre les qüestions prèvies plantejades per les defenses.

Segona sessió del juí pel 'procés'
Segona sessió del juí pel 'procés'

El Tribunal Suprem reprén aquest dimecres el juí pel procés independentista català, en una segona jornada en la qual es donarà veu a les acusacions -Fiscalia, Advocacia de l'Estat i Vox- per a respondre a les al·legacions de les defenses.

El president del tribunal, Manuel Marchena, ha citat a les deu del matí els dotze acusats, les defenses i les tres acusacions per a prosseguir la vista oral. Una vegada que la Fiscalia, l'Advocacia de l'Estat i l'acusació popular de Vox es pronuncien sobre les qüestions prèvies plantejades per les defenses, el tribunal decidirà com les resol: si sobre la marxa, si espera a la sentència o si deté el judici per a analitzar-les.

El previsible és que la vista continue i arribe el torn de les declaracions dels acusats, el primer d'ells, l'exvicepresident de la Generalitat de Catalunya, Oriol Junqueras. A més, és el torn de la Fiscalia en la segona sessió del juí pel procés, després que dimarts la defensa dels líders sobiranistes insistira que es tracta d'un juí polític i que s'intenta criminalitzar la protesta independentista. "Una causa amb unes transgressions i violacions de drets que fan ruboritzar-se", va definir el lletrat Andreu Van den Eynde.

El president català, Quim Torra, denunciava per la seua part que aquest juí "és una farsa", i va demanar als observadors legals i a les organitzacions internacionals de drets humans que expliquen "totes les vulneracions que es produeixen".

Els acusats del procés

Els 12 acusats s'asseien en un juí històric que processa polítics a favor de la independència de Catalunya.

Penes

Per a qui la Fiscalia demana una pena major és per a l'exvicepresident del Govern de Catalunya, Oriol Junqueras, que s'enfronta a 25 anys de presó per rebel·lió, agreujada per la malversació de fons públics; per a l'expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, amb 17 anys per rebel·lió; i per als líders de l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, amb 17 anys per rebel·lió. Tots estan acusats de ser els "principals promotors" del desafiament sobiranista.

També et pot interessar

stats